dinsdag 4 juni 2013

Internet voor ontwikkelingslanden: say what?!


'Google koestert ambities om de ruim één miljard mensen die in afgelegen gebieden wonen - met name ontwikkelingslanden - van draadloos internet te voorzien, schrijft de Wall Street Journal. Om dit mogelijk te maken, denkt het bedrijf allerlei verschillende technieken uit. Zo kan er een internetinfrastructuur gebouwd worden via tv-signalen, via speciale ballonnen in de lucht of via een op satellieten gebaseerd netwerk.
Volgens de Amerikaanse krant is Google alvast in gesprek met Kenia, om te bekijken of het mogelijk is om de inwoners van het land van internet te voorzien via het tv-signaal. En in Zuid-Afrika heeft het zoekbedrijf al een pilot lopen in tien scholen. Naast de internetvoorziening wil Google ook speciale, goedkopere Android-smartphones produceren voor de inwoners van deze gebieden.'
Bron: datanews.be


Erg nobel van Google, niet? Landen waar honger een groot probleem is, waar mensen nog sterven aan ziektes die hier allang verholpen zijn en waar water geen normale zaak is. Deze landen kunnen nu voorzien worden van enige luxe, namelijk het internet. Draadloos internet zelfs. Zelfs wanneer je midden in de Sahara staat, zou je met je smartphone even kunnen appen voor wat eten of drinken. Handig toch? Misschien wordt het met dit godsgeschenk en wereldwijde bron van kennis allemaal stukken beter en leefbaarder. Dan komt er vrede op aarde en verdwijnt armoede en honger of dorst op lange termijn.
Ha. Laat me niet lachen. Uiteindelijk mensen, draait het allemaal om één ding:

'Uiteindelijk is het Google vooral te doen om het verkopen van online advertenties - nu al goed voor 87% van de omzet van het bedrijf. Als de zoekgigant nog eens een miljard meer mensen advertenties kan voorschotelen, zal dat ook tot meer inkomsten leiden.'

Het oh zo nobele Google denkt natuurlijk niet alleen aan de medemens. Nee, de aap komt uit de mouw. En de prijs voor meest hypocriet bedrijf gaat naar... *tromgeroffel* .... Google!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten